Malmöfestivalen

Det är en vecka sedan det var premiär för Malmöfestivalen för min del så det är väl inte mer än dags att jag delar med mig av upplevelsen.

I måndags bar det alltså iväg mot Lund för att dumpa grejer och någon timme senare satt jag, Emma, Anna, Thomas och Henrik på bussen till Folkets Park där Deportees och Johnossi väntade. Väl framme insåg vi dock att det var roligare med mat än Deportees-konsert så vi drog till närmsta falafelskjul och införskaffade lite käk. En kvart innan Johnossi skulle gå på scenen var vi på plats igen. Dock stod det (i mina ögon) en miljon folk framför oss så för ett litet tillfälle var jag väldigt arg över att vi inte gått dit tidigare så jag kunde se bättre. Kom över det där ganska fort dock, så då kunde jag koncentrera all min ilska på vädergudarna istället som INTE var på vår sida den kvällen! Det regnade mer eller mindre hela tiden och var überfuktigt ute. Alla som känner mig vet att fukt är min värsta fiende... Men trots kasst väder var det skoj att få se dem igen, även om de gärna får släppa ny platta snart så det blir lite större variation på spellistan. När de gått av scenen traskade vi till Möllan och in på Nyhavn där vi satt hela kvällen. Det blev öl, vin, cider och chilinötter och efter några timmar förvandlades stället till någon form av skriktävling där alla försökta överrösta varandra.

I tisdags drog jag, Anna och Emma in på nytt för att kolla lite affärer och annat smått och gott. Vi var dock där i senaste laget så de enda affärerna vi hann in på var Tiger och H&M. Eftersom man alltid vill ha det man inte kan få blev vi extra shoppingsugna när allt stängde så vi bestämde att vi skulle in och shoppa åtminstone en gång till under veckan. Vi gick en sväng bland stånden där jag hittade två tjusiga armband, twinsen käkade chilenska burgare och jag käkade thaimat (den enda veggomat jag gillar på festivalen) och sedan tog vi vars en pannkaka med smält choklad till efterrätt. A Camp spelade på kvällen så dem stod vi och tittade på samtidigt som vi roade oss med att testa hur lång tid en banan klarar sig på marken på Stortorget bland allt folk utan att bli söndertrampad. Det tog oväntat lång tid faktiskt. Folk verkar ha bättre koll på var de trampar än jag trodde, men innan konserten var slut var den rejält mosad. Intressepil i ögat, visst?

Onsdagen blev festivalfri. Istället blev det häng i solen i stadsparken i Lund med lunch och mocha latte från Espresso House tillsammans med min mustaschprydda lille vän. På kvällen vinade vi och lagade extremt jävla megagod lasagne. Kronärtskockor is the shit alltså!

I torsdags åkte jag åter igen in till festivalen med twinsen. Den här gången klockan tolv så vi skulle hinna kolla ALLT.  

Vi började med vars en mocha från Barista som är det godaste man kan få tag på i kaffeväg. Sedan gick vi till Triangeln där vi åt en mycket god lunch. Det var även där Anna intog den där vitlöksdressingen, som visserligen var god, men som orsakade ett litet inbördeskrig i hennes lilla mage på kvällen. Efter detta gick vi gågatan upp mot stortorget och shoppade en hel del på vägen. Klockan sju såg vi The Sounds och sedan åt vi igen. Det är i princip det enda man gör på Malmöfestivalen. Äter, shoppar och kollar konserter. Vi skippade dock festivalmaten och satte oss på Gozzip istället. Käkade en pasta som var sådär. Halv tio slöt vi upp med Henrik och hans polare för att kolla Thåström. Mattias kom förbi och skvallrade om att fröken Davidsson också var på plats. Det visade sig att så var även Helle, så vi stod och tjötade en stund på torget. Måste erkänna att mina tankar mest var riktade på de där pannkakorna med chokladen... Sprang för att köpa en så fort konserten var slut med då hade de jävlarna stängt. Den hemska upptäckten markerade slutet på min festivalvecka.

I fredags återvände jag till Simrishamn, fortfarande sugen på en jävla pannkaka med choklad.


Johnossi!

Så här glad är man när man ser Johnossi

Så här ser man ut när det regnar och man tittar på Johnossi

Fudge!

Bollar, i vilka man kunde "gå" på vattnet. Kul för vissa, klaustrofobivarning för mig.

Kräng

Pannkakorna! Oh yes!

A Camp
 
Hel banan                                                 Mosad banan

Mochatajm

Lunchtajm

..och öltajm

The Sounds

Anna diggar Sounds med fred i magen


Det är dags nu

Sitter här och käkar frulle, men snart är det dags att bege sig till Lund och Malmö för att titta på Johnossi!!! 
Jag har kollat tusen gånger både på deras egen hemsida och Malmöfestivalens för att vara säker på att det inte blivit inställt, och än så länge står där inget iaf... =D


16 augusti

Igår när jag gått av bussen och stod och väntade på att mamma skulle komma och hämta mig höll jag på att bli översprungen av ägaren till den här bilen hehe;



Anyway.. Igår blev det, något oväntat, en miniutgång för Lina. Jag satt hemma i mina mjukiskläder helt inställd på en sysslolös kväll när det plingar till på msn. Det var lilla Maria som undrade om jag ville med ut och det ville jag såklart! Jag kastade mig på cykeln till familjen Backovich där jag snabbt som tusan klunkade i mig en halv vinare och en cider. Kan erkänna att det gjorde mig något tipsy hehe. Vi cyklade ner till paviljongen och tog stämpel vid elva och sedan begav vi oss till byck. Vi beställde dricka och vars två shots som vi fick hälla i oss på 20 min eftersom någon på Byck hade bestämt att de skulle stänga 23,30 eftersom det var Malmöfestivalen(!). Tack för att någon sa det när vi beställde liksom...! Och vad är det för anledning att stänga tidigare egentligen?! Ajja.. Vi drog vidare till Strand där vi tillbringade resten av kvällen. Strax innan stängning blev vi hungriga så vi cyklade tillbaka till Storgatan där Krystoff kokte tre sorters pasta som vi intog med ketchup. En perfekt avslutning med andra ord.
Nu ska jag hoppa i lite kläder så jag är redo att åka iväg och hyra film med Carro och Helle! Hundpensionatet blir det nog om inte stans ungar redan varit och hyrt den hehe.

Grönet

I eftermiddags spenderade jag några timmar på Grönets klippor tillsammans med Truls, Anna och Emma. Vi läste skvallertidningar, fikade och spanade på båtar som seglade förbi. Om jag inte minns fel så var det Klara-Marie från Skillinge och Tre Kronor som kom ända från Stockholm. Intressepil i ögat, right? Pallar inte skriva så mycket så det får räcka med lite bilder.












Nostalgia

Vi åtta ikväll hoppade jag i mina badskor och cyklade till stranden. Där mötte jag upp Carro och sedan slog vi oss ner vid strandkanten på en filt, korkade upp en flaska rosé och öppnade en påse Cheeseballz och satt där i några timmar. Vi satt där och pratade gamla minnen medan vi såg folk komma och gå, eldar tändas och släckas och stjärnor lysa och falla. Vi satt där trots fukt och kyla insvepta i koftor, påsar och filtar innan kylan till slut fick oss att ge upp. Det var trevligt som fanken och jag kan bara konstatera att jag har gjort alldeles för lite sånt den här sommaren.
Då och då slås man av tanken på hur gammal man faktiskt har blvit. Vi satt och pratade om gymnasiet och det kändes som igår. Man blir smått chockad när man tänker efter och inser att det är ungefär åtta år sedan vi för första gången intog Åhus camping, ungefär sju år sedan Svinssens bil på ett oförklarligt sätt blev invaderad av senap från min mosbricka och det är sju år sedan vi satt på badets parkering med en kikare i handen och gjorde saker som var smått obehagliga och säkert olagliga. Tiden går så jäkla fort och jag ska försöka bli bättre på att leva i nuet och inte grubbla så mycket på framtiden. Förr eller senare så löser sig allt andå...

Men åtta år?! Det är ju en halv evighet...








Personlig assistent

Har precis kommit hem från Ystad där vår tvåmannadejt blev en trekant. Inte så illa det heller. Jag och Carro hämtade upp Helle och sen käkade vi på Donken innan det var dags för Sommaren med Göran. Filmen var ju inte Oscars-material direkt, men satan va vi flabbade. Vi var väl rätt fnittriga redan innan vi gick in i salongen, men mycket var ju filmens förtjänst. Har en del jävligt roliga repliker jag vill rabbla upp nu, men det blir för internt skulle jag tro. Carro är fotfarande handikappad av oförklarlig anledning så hon krävde lite särbehandlig. Jag fick fixa biljetter på ytterkanten så hon skulle få plats med träbenet och jag fick bli lite av hennes privata packåsna under dagen. Nu gör jag ju det så gärna hehe, men ändå ;)

(Note to self : Att användas vid något tillfälle; Nelson Mandela och Kronprinsessan hälsar)


Ett Michael Jackson-inspirerat träben...

So fresh and so clean


Sitter här och sniffar på ett av mina senaste parfymförvärv. Köpte två i måndags, men det är framförallt Shower Fresh från Clean som fått mig något addicted. Jag sprutar, sprutar och sprutar. Sedan sniffar, sniffar och sniffar jag. Det enda som för tillfället hade kunnat peta ner den från favoriterna är om de skulle börja göra parfym doftar som de små Depend-nagellacken. Herrejävlar vad glad jag blivit då!
Jag slutade jobba i fredags och gav mig iväg till Höganäs en stund därefter. Det som skulle bli en shoppingfri helg blev raka motsatsen. Den lilla lön jag fick för mina två veckor i juni är så gott som slut, mest tack vare en Whyred-jacka som jag nu i efterhand insett ser ut som något min mormor skulle kunna ta på sig. Men jag får helt enkelt "make it work" som Tim brukar säga..
Ordbajsar mest lite för att få tiden att gå så jag tror inte på allvar att någon bryr sig om min inköp. Ska snart upp på mitt (gamla) jobb och lämna lite grejer, sen ska jag hämta upp Fröken Davidsson för vår Ystadsdejt!


RSS 2.0