Första advent

Det blev en exakt så mysig dag som jag hade hoppats på. Jag pyntade lite och lyssnade på julsånger i förmiddags och sedan drog jag in till julskyltningen när det började bli mörkt tillsammans med min handikappade Henrik. Jag fick tag i julklapparna jag ville köpa och sedan mötte vi upp Anna och Emma för fika på Espresso House. Där fylldes buken med en saffransbiscotti, en pepparkakscookie och en mocha latte. Det höll dock på att gå riktigt illa. Det var så mysigt att fika att jag totalt glömde bort att Mormors bageri stängde kl 18. En av de viktigaste punkterna på dagens checklista var ju att köpa lussekatter där. Vi kom dit några minuter försent och i några sekunder var jag riktigt ledsen. Jag letade vidare på 7 Eleven, men där var allt slutsålt. Till slut hittade jag nybakta lussekatter på Pressbyrån och jag kunde andas ut. Med lussekatterna i handen stegade jag sedan hemåt. Där fick jag titta på när Henrik spelade sitt nyinköpta UFC-spel på Playstation medan jag febrilt letade efter Tomten är far till alla barnen bland alla hans filmer. Tanken var ju att vi skulle titta på den ikväll. Den planen sket sig dock för vi hittade inte filmhelvetet någonstans.
Något besviken bänkade jag mig trots allt i soffan tillsammans med mitt fikasällskap. Där åts de efterlängtade lussekatterna upp och sköljdes ner med två olika sorters glögg och en massa julmust. I stället för Tomten är far till alla barnen kollade vi The Holiday. 2 timmar och 9 minuter senare drog Anna och Emma hem. Dessförinnan bjöd Anna på sin tolkning av Mr. Napkinhead. Tack för den!

  
  


Mr. Napkinhead!

Ska det vara så?



Tänk att "Ska det vara så"-Sverker får pris för den egenskap som gör att jag ogillar honom så extremt mycket. Ettrigare snubbe med jobbigare dialekt får man ju leta efter...




Julmus

Imorgon blir det sittning på Vg's och det är utklädning som gäller. Jag är INTE något fan av maskerader men jag tänker inte va så tradig att jag skippar det helt. Dock kommer jag känna mig superlöjlig så huvudonaden lär åka av rätt snabbt..

En del av min outfit. Ni kan ju nog gissa temat..

För övrigt händer det inte så mycket i livet. Är ledig för tentaplugg så jag sitter mest hemma framför TVn och gör allt annat än det jag ska. Då och då slår det mig att julen börjar på söndag och då känns allt genast mer meningsfullt. Jag ska glömma allt vad tentor heter på söndag och bara gå på stan och suga in julskyltningsstämningen. Jag ska smutta på årets första glögg, jag ska äta lussekatt från Mormors bageri och saffransbiscotti från Espresso house. Jag ska lyssna på Klasses julkalender, titta på Sunes Jul och hälla i mig julmust. Fan, jag längtar!
På torsdag kommer mamsen hit för en shoppingrunda, det blir också najs.

Simrishamn

Jag åkte hem till Simrishamn i fredags för att rota fram mina vinterkläder och för att socialisera lite. Det har varit en väldigt lugn helg då jag i princip bara suttit och kollat på tv med mamma, slagits med Ozzy om sängplatsen och låtit bli att öppna dörren för alla j*vla barn med urfula kostymer som ringt på och som bara vill tigga godis. Vid ett tillfälle låg jag och mamma bokstavligen talat ner på golvet för att de inte skulle se att vi var hemma. Annars lyckades vi faktiskt fördriva tiden lite genom att ta en tur till Hylkan och Coop innan idag. På det sistnämnda stället köpte jag Oboy Dark och en ny startmüsli med pumpafrön, banan och tranbär och lite sånt som jag ska testa till frukost imorgon. Vi hade även tänkt köra runt en tur och titta i grannbyarna ikväll (det är ju Österlen lyser ikväll för er losers som inte visste det) men vi fastnade i en diskussion om vilka tavlor som ska hänga i vardagsrummet så vi sket i det. Jag såg lite av ljusdekorationerna på stan innan idag och det gav sådana julkänslor att jag starkt tvivlar på att jag kommer kunna hålla mig borta från allt som har med julen att göra till den första december. Det är ju, som alla borde veta vid det här laget, strängt förbjudet att julpynta, lyssna på jullåtar, dricka glögg, äta pepparkakor, pepparkaksdeg och alla saker med saffran i innan dess. Ja, ALLT som har någon som helst koppling till julen hör till december, så är det bara.
Som tur är finns det undantag för den här regeln, och det är när julskyltningen hamnar i sista veckan i november, som den gör detta året. Julen börjar alltså redan den 29 november i år, men det är fortfarande alldeles för långt fram i tiden. Jag kommer definitivt att få kämpa för att inte tjuvstarta för just nu hade jag lätt kunnat sätta på Absolute Christmas, hänga upp min ljusslinga och kränga hembakta lussekatter med julmust.
Ännu värre blir det väl imorgon när jag ska till Ikea. Där lär det ju va jul överallt...


Mina gamla favoritinneskor! Blev duktigt glad när jag hittade dem!

Nedan följer en gåta. Bilderna ger några ledtrådar...
Vad är det som är stort, svart och vitt och som vill ha ihjäl alla i hela världen utom min mamma?


   



RSS 2.0