Nitar och (k)läder!

Jag är ju sjukt kass på att uppdatera här. Det beror väl lite på att jag inte gjort så bautamycket den senaste tiden. Just för tillfället har jag extra lite att göra så då kan jag fördriva tiden med en liten uppdatering.
Min lilla kurs i Marknadsföringspsykologi har börjat så smått. Jag hade dubbel tur på uppropet kan jag berätta. Jag hamnade i grupp 2 och slipper därmed börja kl 8 och dessutom hamnade jag i samma subgrupp som en tjej jag "känner". Vi ska ha massa arbeten och marknadsföra grejer så det blir nog bra. Jag måste bara lyckas plöja igenom alla hundratals sidor på engelska som ibland är nästintill obegriplig.
Det är väl sorgligt nog den enda uppdateringen jag kan komma med hehe. Har beställt kurslitteraturen men den har inte kommit än så det är ju lite svårt att studa då. Istället är jag på Nova typ varannan dag och fyndar kläder och har mig.
Av någon anledning har jag lyckats snöa in mig på nitar och idag har jag äntligen fått mina armband jag beställt! Svarta med guldnitar, det är grejer det hehe.
Jaa ni..vad annars kan man babbla om... Jo! Jag kan inte nog tacka David Angell, Peter Casey och David Lee för att de skapade Frasier! Om de bara visste hur många dagar de räddat haha.. JA, jag är störd. Say no more.
Imorgon blir det tv med min kära vän Påsen! Me lajk! =)


Sittning

Igår var det sittning med ¾ av min gamla danskklass på Lunds Nation. Förfesten hos Mathilda, som bor där, var spikad så lite i sex hoppade jag i klackarna och på bussen. Jag gick av i Lundagård och sedan vet jag inte riktigt hur jag tänkte. På nåt sätt lyckades jag gå fel så jag hamnade ända ute vid den lite större vägen vid en Amnestylokal nånstans. I KLACKAR! På världens mest ojämna GATUSTEN! Herregud asså. Klockan var sex en torsdagskväll och folk måste ha trott jag var dyngpackad så som jag vinglade fram. Då hade jag inte ens börjat supa än.. Det roliga med högklackat är att ju mer onykter man är, desto lättare är dem att i gå. Jag hade inga som helst problem senare på kvällen hehe.

Väl uppe på nationen visade det sig att vi var de enda som anmält oss så vi hade heeela Penthouse för oss själva hehe. Efter käket blev det lite mellanfestande hos Mathilda där vi blev våldgästade av några dryga snubbar som skulle dokumentera allt med sin fucking videokamera. Tur att jag aldrig kommer att få se den där filmen kan jag säga. Vid tolv drog vi tillbaka till Penthouse som då var överfullt av folk. DJn var skitbra så kvällen spenderades på dansgolvet innan det slutligen bar hemåt med världens tystaste taxichaufför.

Nu ska jag svepa min Provivafrukost och bege mig till Eden för upprop.

See ya!


Det kanske ser ensamt och fjuttigt ut, men det var naaajs haha!


Himma

Jul och nyår 2008 är historia och jag är tillbaka i Lund igen. Lite i fem hoppade jag och Carro på bussen, vilket vi bittert fick ångra. Vi hade mycket packning och satte den i mitten av bussen eftersom hyllorna uppe i taket på de nya bussarna är så trånga att inte ens min necessär hade fått plats där.
Så fort vi satt ner packningen går det på några typer som verkar tro att hela världen kretsar kring dem och deras fula barn. Givetvis hade de en barnvagn som de var TVUNGNA att sätta EXAKT där vi satt våra väskor och innan vi hann flytta på dem började kärringjäveln att gnälla på oss. Den lilla plats som sen blev över bredvid vagnen var de jävligt snabba att sätta SINA väskor på! Vissa har fan inget vett... Sen satt jag och Carro där med väskor upp till hakan och gnällde sådär lagom högt om 'folk med barn' och hela köret.
Få saker kan reta upp mig så mycket som föräldrar (mor- och farföräldrar också för den delen) som blir helt jävla vridna i huvudet när ungarna ploppar ut och som inte har någon som helst förståelse för att det finns människor som ger blanka fan i deras ungar och deras behov!
Människor som vill kunna gå på restaurang eller åka tåg och buss utan att ha en snorboll skrikandes bredvid sig, som vill kunna ta en fika utan att behöva slunga sig mellan gigantiska barnvagnar för att överhuvudtaget komma in på caféet och människor som varken tycker det är 'vackert' eller 'naturligt' att behöva vara omringade av mammor som inte vill täcka över sina sprängfyllda mjölktuttar när de ammar.
I Tomelilla blev det som tur var ledigt längst bak så då hoppade vi dit och drog med oss Truls som satt lite bakom oss med sin megaryggsäck fylld med verktyg. Han bjöd bort sina polkagriskäppar och ekologiska hallonkarameller som han fått i julklapp. Sakta men säkert glömde vi bort misären och rätt som det var så var vi framme vid Universitetssjukhuset och jag sprang vidare till 137:an som tog mig hem.


mer babbel

I lördags inledde jag och Tette kvällen med en romantisk middag hemma hos henne bestående av tomatpasta, ädelostsås, ungsbakade rotfrukter och gratinerade tomathalvor med parmesanost. När vi var mätta och belåtna kom Carro och Helle och vi satte oss och kollade på Mamma Mia. En stund senare anländer även Kim och Maria och förgyller kvällen genom att bjuda på värsta ostbrickan hehe. Tack för det =) Sedan pratade vi vuxensaker hela kvällen och Carro fick men för livet.

Igår var det fikatime på Hylkan med Carro, Maria och Krystoff. Det var urgott som vanligt, men som om inte alla kakor var nog bestämde vi oss även för att laga mat tillammans på kvällen och kolla Stjärnorna på slottet och Sex and the city The movie. Så gjorde vi och mysigt blev det.

Idag stod en liten fika med Anna och Emma på schemat. De var snälla nog att ta pluggpaus för att släppa in mig i Kerstins mysiga hus och bjuda på kakor och te =)
Annars har det inte hänt någonting speciellt idag och morgondagen lär inte bli mycket annorlunda. Fast det förstås, om Carro inte ändrat sig så blir det lite TV-tittande framåt kvällen. Får hoppas hon inte gör det hehe.

Nu ska jag lägga mig med Frasier. So long!


Till och med vinflaskan var rosa!
Men så var vi ju också hemma hos Therese hehe..


Mer nostalgi haha

Drivved älskar jag

Drivved älskar jag
som kommer långt ifrån
Nordatlantiskt trä som slipats, dränkts och formats av havets svarvar
i svall på öde kuster
i sorgelkusterna vid Labrador

Gemenskap söker jag av svaghet, av vilsenhet
och skräck för dova makter

Men vore jag skapad
med styrka nog att överleva
som säl på ensamhetens ö

Då ville jag slutligt ensam dö
som bara drivved driver
och sorlas in och slipas in i havet
i sorgelkusterna vid Labrador


Nyår m.m.

Nyår och allt vad det innebar är över och jag är tillbaka i Simrishamn. Kör en liten genomgång av de senaste dagarna om någon skulle vilja läsa;

Tisdag och jag blir inkörd till Lund av far min. Vi tar en tur på Nova och Media Markt. Senare på dagen brummar jag, Anna, Emma och Sofia upp till City Gross för att inhandla ingredienserna till vår magnifika trerättersmeny som vi ska avnjuta dagen efter. Det är kaos på parkeringen, men efter att vi skrikit en del på tanter som inte kan köra bil kommer vi in i affären och det hela går rätt smidigt. Sista stoppet blir en färgaffär vid Vildanden som säljer raketer. Vi har 129: - kvar och för att göra av med allt köper vi tre långa pjäser för exakt den summan. Säljaren berättar att de ska grävas ner och jag frågar; "Hur fan då, det är fan minusgrader ute?" Det ska inte vara några problem enligt honom, så jag tänker inte mer på det.

Onsdag och förberedelserna startar 14,00 för mig, Anna och Emma. Vi trodde vi hade gott om tid på oss då, men ack så fel vi hade. Vi står i godan ro och fixar efterrätten 16,30 när det slår oss att vi knappt är halvfärdiga med käket och att vi inte ens fixat oss själva för fem öre. Gästerna (Carro, Marika, Henrik, Tobbe, Thomas, Sofia och David) ska anlända en och en halv timme senare, dvs. klockan sex. Vi lägger på ett kol och 17,57 är ALLT klart och redo att serveras. Det kallar jag fanimaj timing. Menyn såg ut som följer:

Förrätt: Laxtoast med hovmästarsås

Huvudrätt: Hasselbacksportatis med marinerad kycklingfilé, sallad och rödvinssås

Efterrätt: Chokladig cheesecakemousse med hallon och chokladkex.

Jag tänker inte va blygsam nu, för jag tyckte fan att allt blev skitgott! Är väldigt nöjd och jag behöver nog inte berätta att efterrätten var den självklara favoriten hehe.

Efter maten krängde vi chips innan vi begav oss till Lundagård. Vi räknade med att bussen skulle vara sen så vi tog en tidigare buss för att vara säkra på att hinna fram till tolvslaget. Givetvis var bussjäveln i tid den här gången så vi fick vänta i Lundagård i typ en halvtimme innan vi kunde korka upp champagnen och önska varandra ett gott nytt år. Raketerna vi tänkt smälla gav oss dock lite att tänka på medan vi väntade. Marken var helt fucking stenhård så inte fan kunde man gräva ner dem 'utan problem' som den lille tjucke idiotförsäljaren sa. Till slut fick vi ge upp och nöja oss med att titta på alla andras raketer istället. Vi gömde dem dock vid Domkyrkan och tog dem med hem så någon gång ska de fan smällas!

När raketerna började sina styrde vi våra förfrusna tår mot Tengan och började köa. Ungefär femton minuter senare var vi inne och ställde oss i garderobskön. Ytterligare femton minuter senare var vi avhängda och redo att inta det lilla dansgolvet som spelade en av mina och Carros favoriter för tillfället typ hela kvällen hehe. Tack för det =)

Vid halv tre gav jag, Carro, Henrik och Tobbe upp och slängde oss på sista bussen hem. Väl hemma städade, diskade och dammsög jag och kom i säng vid halv fem.

Torsdag och det är frukost på Aptiten som gäller. 14,00 beställer jag, Anna, Emma, Henrik och Tobbe varsin pizza och äter den i mitt välstädade kök. Hela torsdagen blev en jäkligt slö dag som tillbringades i soffan under en filt med te, vin och chips på bordet.

Fredag och jag åker till Simrishamn på eftermiddagen. Det blev en riktig familjekväll och det har vi nog fan aldrig haft innan hehe. Pappa hade gjort tonfisksallad som vi åt och sedan kollade vi Mamma Mia tillsammans i källaren och pappa fick chans att visa upp hur bra bild han har på sin tv och hur bra hemmabion är. Nöjd som fan är han hehe. Sedan kollade vi På spåret och efter det tog vi oss fantamaj igenom en film till, nämligen Dodgeball.


Ikväll ska jag till Tette där vi ska dricka vin och laga mat tillsammans. Carro och Helle joinar lite senare och då ska vi köra en favorit i repris och äta efterrätten vi hade på nyår. Så god var den hehe. Sen blir det förmodligen speltime. Jag har rotat fram Spelet om Österlen som vi ska spela och om vi hinner och orkar ska vi nog kolla Mamma Mia. Ja vidd, jag såg den igår haha... men Carro har aldrig sett den, Tette tycker den e skitbra och jag ska nog stå ut i 90 minuter hehe. En nackdel är dock att jag blir så jävla resesugen när jag ser den så jag kommer gå runt och tjata om att jag vill utomlands i nån vecka nu.

Nu ska jag gå och göra mig i ordning, men jag avslutar med lite kassa bilder från nyår! Om Anna och Emma har lite bättre bilder slänger jag in dem här sen.


Guldduken var givetvis på.

Carro flabbar. En inte helt ovanlig syn.

Så kär haha.

Sofia och Anna.

Hälften av gänget och raketerna i busskuren.

Lundagård.

För att inte bli ihjälskjutna tog vi skydd vid Domkyrkan.

Emma ger järnet på Tengan.

Tengan.


RSS 2.0